Скандальний гумор «Кварталу 95» ображає жінок-військовослужбовців

10:14, 09.05.2024
Скандальний гумор «Кварталу 95» ображає жінок-військовослужбовців

Одна із сцен скандального номеру "Кварталу 95". (Фото: сайт ЄС)

Скандальний номер студії “Квартал 95” прокоментувала співзасновниця громадської організації  “Жіночий ветеранський рух” Катерина Приймак. У номері актори висміяли жінок-військовослужбовців.

 

Як інформує УМ, про це йшлося у прямому ефірі Ранок.LIVE у середу, 8 травня.

 

“Не вимагаючи нічого, ми просто чекаємо, коли суспільство стане дорослішим. Нас здивувало, що телебачення вкотре зачепило жінок у недолугих жартах. Кожного разу ми можемо просто подумати, чи не викличе це осуд у суспільстві”, — зазначила Приймак.

 

Спікерка додала, що такі номери обурюють суспільство, адже наразі наявна геть інша ситуація. Жінки йдуть воювати, і підтримувати подібні стереотипи шкідливо.

 

“Світ живе у ХХІ столітті, і головне — це не твоя статева ознака, а твій професіоналізм. Ставлення до жінок — це маркер того, наскільки розвинена твоя структура. Потрібно переходити у професійну площину, де будуть достатні механізми правового захисту жінок, які займуть своє справедливе місце в армії, тоді ми зможемо жартувати на різні теми”, — зазначила співзасновниця ГО “Жіночий ветеранський рух”.

 

“Квартал 95” зазнав хейту від аудиторії за їхню пародію на колишнього начальника Рівненського ТЦК Олександра Ярмошевича, який став відомим через поширення в мережі фотографій з його поцілунками з колегами на робочому місці. Українці обурилися, що такі номери підсилюють сексизм до жінок і дискредитують українських військових

 

 

Обурення висловили й парламентарі: вони вважають, що виступ "Квартал-95" про співробітників ТЦК можна трактувати як інформаційні провокації, які паплюжать честь та гідність військових.

 

Про це повідомила пресслужба політсили, про це заявила нардепка Марія Іонова.

 

"З Іриною Геращенко, Іриною Фріз, Іванною Климпуш-Цинцадзе, Володимиром Арʼєвим, Софією Фединою звертаємось до Генерального прокурора та Голови Служби Безпеки з вимогою проаналізувати виступ на наявність фактів дискредитації та перешкоджання законній діяльності ЗСУ", - зазначила парламентарка.

 

За словами Іонової, виступ "Кварталу-95" можна трактувати як інформаційні провокації, які паплюжать честь та гідність військових.

 

"Історія гучна, провокаційна, але питання вже закрите, як у контексті дисплінарного покарання, так і суспільного осуду. А спроба кварталівців дискредитувати армію огидна та недоречна", - підсумувала нардеп "Європейської Солідарності".

 

Як зазначили в ЄС, студія у черговому випуску висміяли історію ексначальника Рівненського міського ТЦК, який цілувався з підлеглими жінками на робочому місці.

 

 

Сценаристи використали справжнє ім'я та по-батькові ексначальника Рівненського ТЦК Олександра Ярмошевича, який зараз на фронті.

 

За останні роки в Україні спостерігається зростання зацікавленості жінок у військовій службі. Сьогодні дуже багато жінок свідомо обирають армію як своє місце для самореалізації та внесення вагомого внеску у безпеку країни.

 

У лавах Збройних Сил перебуває понад 45 тисяч жінок. Однак, за словами парамедикині Катерини Приймак, вони зіштовхуються з низкою проблем, серед яких значне місце посідає сексизм.

 

Як повідомляла УМ, Україна залучить жінок до розмінування.