Фіцо «зловив» кулю: премʼєр Словаччини після засідання уряду потрапив до лікарні

16:29, 15.05.2024
Фіцо «зловив» кулю: премʼєр Словаччини після засідання уряду  потрапив до лікарні

Прем'єр-міністра Фіцо підстрелили в Гандлові після засідання уряду. (Фото TASR)

Під час стрілянини біля будівлі у словацькому місті Гандлова, де проходило виїзне засідання уряду, невідомий поранив премʼєр-міністра Словаччини Роберта Фіцо – його терміново везуть в лікарню.

 

Як інформує УМ, про це 15 травня повідомили словацькі видання Denníka N. і Pravda.

 

Журналіст видання Denníka N, який був свідком події, зазначає, що після засідання уряду в Будинку культури премʼєр Фіцо вийшов до місцевих жителів — після цього пролунало кілька пострілів. Після них Фіцо впав на землю. За інформацією видання Pravda, Фіцо поранили в живіт та в груди. Його стан важкий.

 

Стрілянину у Фіцо підтвердив на пленарному засіданні парламенту віце-голова Національної ради Словацької Республіки Любош Блаха. Роботу засідання призупинили на невизначений термін.

 

Імовірного нападника вже затримали поліцейські. Поліція оточила територію, у будівлі провели евакуацію. Про безпеку інших урядовців подбала охорона. Відомо, що з місця інциденту евакуювали трьох міністрів.

 

15 травня члени уряду Словаччини вирушили на нараду в Гандлову, де мали обговорити соціально-економічну ситуацію в районах Прєвідза та Партизанське та запропонувати можливості для її покращення.

 

Нагадаємо, що наприкінці жовтня 2023 року новим премʼєром Словаччини став Роберт Фіцо від проросійської партії Smer.

 

Як повідомляла УМ, Фіцо «збрендився»: премʼєр пропонує Україні віддати частину територій росії.