Відновлення по Максимуму: на Черкащині відкрили центр протезування

15.05.2024
Відновлення по Максимуму: на Черкащині відкрили центр протезування

У черкаському таборі «Максимум» травмовані військові та цивільні отримали шанс на повноцінне життя. (Фото надане Черкаською ОВА.)

Надважлива подія для реабілітаційної інфраструктури Черкаської області: на базі табору «Максимум» запрацював центр протезування.
 
Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаській обласній військовій адміністрації.
 
За словами очільника Черкащини Ігоря Табурця, це мрія, що стала реальністю завдяки команді Віталія Собка та партнерам — компаніям LimbFitі та Shepherd’s Foundation.
 
«Дякую кожному, ви — драйвери позитивних змін. Упевнений був у цьому з першої нашої зустрічі й обговорення проєкту. Далі — інтеграція цього інструменту в масштаби області. Щоб результат був якомога кращим: максимум травмованих отримали шанс на повноцінне життя. Причому максимально близько до дому — це теж важливо», — говорить голова Черкаської ОВА Табурець.
 
І додає, табір став справді безмежним простором для відновлення. Місцем, куди хочеться повертатися. Так кажуть ті, хто там побував. 
 
«У спілкуванні з громадами Черкащини постійно наголошую на тому, що ми всі маємо бути максимально готовими до повернення наших захисників і захисниць. Не колись, а вже сьогодні. Реабілітаційна інфраструктура — наш обов’язок перед усіма, хто зазнав травм через війну. Військових і цивільних», — наголошує пан Ігор.
 
Звісно, каже він, це комплексна робота: від базових реабілітаційних послуг до реінтеграційних інструментів.
 
 
«І я дуже радий, що на цьому непростому, але вкрай важливому шляху в нас є надійні партнери. Усміхнені обличчя наших незламних героїв і їхні особисті перемоги варті всіх докладених зусиль», — підсумовує голова Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.