РПЦ хоче направити сотні попів на фронт в Україну - Центр нацспротиву

16:29, 03.05.2024
РПЦ хоче направити сотні попів на фронт в Україну - Центр нацспротиву

Російська церква планує направити 1300 попів на фронт в Україну. (Фото: сайт Центру національного спротиву (ЦНС))

Направити на фронт в Україну "для духовної допомоги російським військовослужбовцям" близько 1300 священників має намір Кремлівська церква.

 

Як інформує УМ, про це 3 травня повідомили на сайті Центру національного спротиву (ЦНС).

 

Про наміри російської церкви розповів митрополит Ставропольський і Невинномиський Кирило в ефірі російського пропагандистського ТБ.

 

"Московський піп запевняє, що сьогодні міністерство нападу РФ має дуже тісні зв’язки із російською церквою і це питання вирішиться найближчим часом. І так воно насправді і є. Адже відомі факти про те, що глава кремлівської церкви патріарх Кирил є агентом КДБ по кличці "Михайлов" і має генеральське звання ФСБ Росії. Його попередник Алексій ІІ (Олексій Рідігер) також був агентом КДБ під псевдонімом "Дроздов"", - йдетья в повідомленні.

 

Як зазначають у ЦНС, у війні проти України Кремль значною мірою покладається на підконтрольні йому релігійні структури. Домінуючою тут є саме РПЦ, яка за часи свого існування створила потужну мережу в Україні й стала ідеальним інструментом для промивки мізків своїх прихожан.

 

"Відомо як ще на початку вторгнення в Україну у 2014 році ця псевдоцерква організовувала багатолюдні хресні ходи аби завадити українським захисникам не пропустити армію окупанта", - додали в ЦНС.

 

Також читайте: Росіяни завезли священників із Чувашії на окуповані території Запоріжжя, - Центр нацспротиву

 

Раніше повідомлялося, що Парламентська асамблея Ради Європи закликала визнати РПЦ інструментом російського впливу та пропаганди, що не має нічого спільного зі свободою віросповідання та вираження поглядів.

 

Як повідомляла УМ, у ВРУ саботують-блокують законопроєкт про ліквідацію Московської церкви.